Jassper Jass Duo
JASSPER

Juhani Piha vasemmalla banjoaan pidellen ja Tapani Renkonen oikealla klarinetteineen.
Tämä kuva on otettu RJP-tekniikka Oy:ssä, Malmilla, Helsingissä.


Molemmat Jassper-Duon muusikoista ovat Old Time Jazz Bandin alkuperäisjäseniä. Juhani on jo aiemmin jättänyt keikkailut mutta ei muuten ole vähentänyt aktiivisuuttaan traditionaalisen jazzin harrastuksessaan soittaen banjoaan säännöllisesti.
Vuoden 2000 alkupuolelta lähtien nämä OTJB-kumppanit ovat harjoitelleet myös yhdessä omia duettojaan.
Tapani liittyi Jassperin pysyväisjäseneksi vuonna 2006 erottuaan OTJB:stä.
Näin Jassper palvelee OTJB:n "eläkeläisiä". Kauan eläköön traditionaalinen jazz!

1920-luvun lopulla Chicgossa elettiin innostunutta pienten jazzyhtyeiden aikaa. Levytyksiä tehtiin runsaasti. Muusikot olivat usein isojen orkestereiden jäseniä ja kokoontuivat pienryhmiin vain äänittääkseen jazzia. Pianisti oli keskeinen henkilö jonka ympärille hakeutui esimerkiksi klarinetisti ja rumpali, joka usein soitti ns. pesulautaa tai "woodblocks"-kalustoa. Joskus lisättiin vielä kornetisti ryhmään ja rytmin tukevoittamiseksi banjo tai kitara. Joku ryhmän jäsenistä oli yleensä säveltänyt esitettävän kappaleen.

Meitä molempia tällaiset pienimuotoiset kappaleet ovat aina kiehtoneet ja olemme aina halunneet niitä myös itse soittaa, emme niinkään kopioidaksemme esikuviamme vaan pelkästään omaksi nautinnoksemme. Tavoittenaamme on tietenkin ollut alkuperäisen tyylin säilyttäminen.

Olemme saaneet aikaan neljä CD-äänitettä. Ne ovat dokumentteja harrastuksestamme ja ovat syntyneet normaalin soittoharjoittelun aikana ikäänkuin "sivutuotteena" vaikkakin vakavasti otettuna.

Jassper Jass Duo
Jassper Plays a Tribute to Great Jazz Pioneers
Jassper Is Here Again
Jassper Duo, CD No4

Takaisin aloitussivulle.